skip to Main Content

Paint the plate

  • DIY

Moikka!

Kävin muutama päivä sitten kiertelemässä parissa keskustan sisustusliikkeessä ja huomasin hiplaavani jokaisessa puodissa printtikuvioituja astioita. Varsinkin kuvioidut kahvikupit ja lautaset tuntuivat olevan jatkuvasti käsissäni. Monet astioiden kuosit olivat melko yksinkertaisia, minkä takia sain idean kokeilla, josko pystyisin maalata itse astiat samankaltaisella tyylillä.

En oo aikasemmin maalannut lasia tai posliinia, joten päätin aluksi ostaa vain mustaa väriä ja katsoa, miten homma lähtee sujumaan. Tuunattavat lautaset löytyi mun äidin astiakaapista ja meikkisiveltimille lasipurkki vessasta. Maalasin kuviot ohuella vesivärisiveltimellä ja annoin niiden kuivua 24 tuntia ennen uunia.

 Maalattavien astioiden täytyy kestää vähintään 150 astetta, koska maali kuivatetaan uunissa lopulliseksi pesun kestäväksi kuvaksi. Käyttämäni maalin tarvitsee olla uunissa 30 minuuttia 150 asteessa, mutta ajat ja lämpötilat saattavat vaihdella eri maalien välillä.

Posliiniväri Hobby Pointista: Pebeo Porcelaine nro 041 Abyss musta. Jos tarkotuksena on maalata tekstiä esimerkiksi kahvikuppeihin, suosittelen käyttämään posliinitussia!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

M.o.

Back To Top