skip to Main Content

Say yes to pizza

Heij

tässä mun ohjeet herkulliseen kasvispizzaan. Liota hiiva kädenlämpösessä vedessä ja lisää joukkoon muut ainekset. Alusta pizzataikinaa pari minuuttia ja anna sen kohota liinan alla. Tämän jälkeen mulle oli ainakin helpointa kumota taikina jauhotetulle pöydälle ja kaulimella kaulita se ohueksi pizzapohjaksi. Levitä hyvää tomaattikastiketta pizzalle niin, että reunat jäävät paljaiksi. Ripottele seuraavaksi juustoraastetta tomaattikastikkeelle. Jaa päälle täytteet haluamallasi tavalla. Paista 250 asteessa 10-15 minuuttia.

Mä laitoin mun pizzaan tomaattikastiketta, juustoraastetta, mozzarellaa, pestoa ja kirsikkatomaatteja. Päälle sopisi kivasti myös esimerkiksi rucola, basilika, herkkusienet, oliivit, punasipuli, feta, latva-artisokka, sinihomejuusto, vuohenjuusto tai esimerkiksi ohuen ohueksi viipaloitu mukulaselleri.

Vinkki:

Kun pizza tulee uunista, voit halutessasi sipaista reunat rypsiöljyllä.

Ainekset pohjaan:

25g hiivaa,

2dl vettä,

3/4 tl suolaa,

5dl durumvehnäjauhoja

ja

1/2 dl juoksevaa margariinia.

(Ainekset siis yhteen pizzapohjaan vaikka kuvissa kaksi pizzaa.)

Päälle: 

tomaattikastiketta, juustoraastetta, mozzarellaa, pestoa ja kirsikkatomaatteja.

 

 

 

 

 

 

 

 

-Muhkeat reunat on ihana dippaa öliiviöljyssä ja balsamicossa.-

 

 

M.o

 

Back To Top