skip to Main Content

Makuvesi

Veden juonnilla on suuri positiivinen vaikutus elimistön toiminnalle. Se esimerkiksi parantaa ihoa, ruoansulatusta ja munuaisten toimintaa.

Suositeltavaa olis juoda noin 1,5-2 litraa päivässä. Määrät kuitenkin vaihtelee yksilöiden välillä paljon, sillä ruokailutottumukset ja etenkin liikunnan määrä vaikuttaa suuresti veden tarpeeseen. Itse oon opetellu juomaan päivässä noin 3 litraa vettä, mikä on suositeltava määrä urheilijalle. Nyrkkisääntö olis juoda jokaista liikuttua tuntia kohti yks litra lisää vettä.

Välillä veden juominen saattaa tuntua tylsältä, minkä takia tykkään silloin tällöin tehdä jääkaappiin makuvesiä. Ne on helppo ja halpa valmistaa useamminkin ja makuja vaihtelemalla niihin ei varmasti kyllästy. Hyvän maun lisäksi vesi myös näyttää kivalta ja sitä voi tarjoilla juhlissa janojuomana. Makuvedet virkistää kehoa ja ne sisältävät tarvittavia vitamiineja, riippuen tietenkin siitä, mitä veteen laittaa.

Tässä on mun pari lemppari makua:

Sitruuna ja kurkku

Vadelma, lime ja sitruuna

Mansikka, mustikka ja appelsiini

Valmistus on tosi helppoa:

Pese valikoidut hedelmät, marjat tai/ja vihannekset. Paloittele ainekset ja aseta valitsemaasi astiaan. Anna veden seistä jääkaapissa noin 5 tuntia, että maku (ja väri) liukenee veteen.

Mitä enemmän vettä, sitä enemmän aineksia.


-Tänään tein pelkästä sitruunasta makuveden, jonka otin myöhemmin mukaan kaupungille.-

 

M.o

Back To Top