skip to Main Content

The best cheesecake ever

 

Mä en oo oikeen ikinä välittänyt mistään makeista leivonnaisista kuten suklaa- tai täytekakuista, mut sen sijaan oon jostain syystä täysiä koukussa rahka- ja juustokakkuihin. Nyt kun oon pyrkinyt syömään paljon vegaanista ruokaa, juusto- ja rahkakakut on tietysti jääneet nautiskelematta. Oon kuitenkin tosi positiivisesti yllättynyt siitä, mitä sain loihdittua täysin vegaaneista aineksista.

Pidettiin meillä tammikuussa kavereiden kanssa läksärit Viljalle, joka lähti Jenkkeihin opiskelemaan, ja halusin tarjota vieraille kahvin kanssa jotain purtavaa. Selasin vegaanisten kakkujen reseptejä netistä ja löysin sattumalta ohjeet vegaaniseen juustokakkuun. En osannu edes etsiä juustokakkua ilman juustoa, koska mun mielestä se kuulostaa aika mahdottomalta. Suurimmat epäilykset heräsivät siinä vaiheessa kun ohjeissa luki, ettei kakkua paisteta uunissa eikä liivatelehtiäkään saanut käyttää. Kaikesta huolimatta päätin kuitenkin kokeilla reseptiä pienillä omilla muutoksilla.

Tarvitset: 

noin 20 x 20 cm vuoka

150 g Oatly påMACKAN (maustamaton)

2 dl Planti Creamy Dessert

1.5 dl Alpro Natural Unsweetened

200 g Digestive-keksejä

1.5 dl sulaa Becel-margariinia

1 rkl vaniljasokeria ja 4 rkl sokeria

puolikas lime

1 dl kookoskermaa

Murskaa Digestive-keksit kulhossa ja lisää joukkoon sula margariini. Kaada keksimurska vuokaan ja painele se sormilla vuoan pohjalle tasaisesti. Lisää kaikki muut ainekset kulhoon ja sekoita. Kaada seos vuokaan ja nosta jääkaappiin jähmettymään.

Mä tein kakun edellisenä iltana sen takia, että on varmasti jähmettynyt riittävästi ennen syömistä, mutta luulen et vähempikin aika (esim 5 tuntia) riittäisi.

Valmis kakku oli parasta juustokakkua, mitä oon ikinä syönyt, joten suosittelen reseptiä ehdottomasti kaikkien kokeiltavaksi!! 🙂

 

 

 

M.o.

Back To Top