skip to Main Content

Lauantain vegaaninen brunssi

Hei taas!

Osallistuin muutama päivä sitten mukaan Vegaanihaasteeseen, joka haastaa kaikki syömään kuukauden pelkästään vegaanista ruokaa. Viimekesänä vähensin radikaalisti lihan roolia mun ruokavaliossa ja nyt uudenvuoden kunniaksi päätin kokeilla miltä tuntuis olla vegaani. Neljän päivän kokemuksella en ehkä voi vielä antaa täysin lopullista päätöstä miltä tuntuu, mut nyt ainakin mietin miks en alottanut aikasemmin. Oon nimittäin neljän päivän aikana syönyt aivan älyttömän hyviä ja terveellisiä ruokia. Vegaanihaaste lähettää päivittäin sähköpostiini ihania reseptejä ja vinkkejä, jotka oon kokenut tosi hyödyllisiksi! Mietin esimerkiksi heti ekana aamuna, et mitä sitä nyt laittais leivän päälle kun juustossakin on maitoa. Toisen päivän sähköpostissa olikin jo monta hyvää ja herkullista ratkasua mun ongelmaan.

Kutsuin lauantaina meille brunssille viis kamua, joille halusin tarjota mahdollisimman paljon vegaanisia ruokia. Tässä muutaman ruuan reseptit.

Smoothiesta saa täysin vegaanisen kun korvaa maidon ja jogurtin esimekriksi kaura-, soija- tai mantelituotteilla. Brunssipöydän smoothieeseen pääsi mustikoita, banaania, mansikoita, pinaattia, vadelmia, soijamaitoa ja Alpron Natural soijajogurttia.

Kuuteen Chia-vanukkaaseen tuli 4dl soijamaitoa, 400ml kookosmaitoa, 5 rkl Chian-siemeniä, kanelia ja vaniljasokeria. Sekoitin soijamaidon ja kookosmaidon keskenään, lisäsin Chian-siemenet sekä mausteet sekaan ja sekoitin tasaiseksi. Vanukas saisi tekeytyä yön yli jääkaapissa, että koostumus olisi tarpeeksi jähmeä.

Siemennäkkärien resepti: Pussi Apetit papusekoitusta, 2 dl vettä, 2 rkl psylliumia, kolme kourallista erilaisia siemeniä kuten seesamin-, auringonkukan-, chian- ja kurpitsansiemeniä. Sekoita tehosekoittimessa kaikki muut paitsi siemenet keskenään. Lisää kokonaiset siemenet mukaan ja levitä taikina mahdollisimman ohuesti ja tasaisesti uunipellille. Paista 150 asteessa kiertoilmatoiminnolla 30 min, minkä jälkeen vaihda taikina levinpaperin avulla uuniritilälle ja pasita vielä 15 min. Voit halutessasi kääntää taikinan vielä toisinpäin ritilälle, mikä tekee näkkäristä hiean rapsakamman.

Näkkärin ja ruisleivän päälle sopi loistavasti Lidlin hummus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

M.o.

Back To Top