skip to Main Content

Pientä pintasiivousta

Mulla oli pari päivää sitten tarkotuksena siivota mun huone, kun viime kerrasta oli kulunut jo muutama kuukausi. Alotin siivoamisen mun työpöydästä, jonka päälle olin heittänyt käsistä kaiken mun omaisuuden kuluneilta kuukausilta. En ees osaa sanoa mistä noi kukkaruukkuun tarkotetut koristekivet on peräisin. Perus siistimisen jälkeen päätin sit vähän myös uudelleenjärjestellä pöydän tavaroita ja selkeyttää yleisilmettä. Aattelin listata tähän pari vinkkiä, mitkä koen itse ainakin tosi hyödyllisiksi.

Perus siistiminen:

Pyyhi pölyt pinnoilta. Vie mahdolliset likaiset astiat ja roskat pois. Mieti, onko kaikki tavarat tarpeellisia tai oikeassa paikassa. Karsi turhasta!

Löydä jokaiselle tavaralle oma paikkansa:

Tavarat jää helpommin lojumaan pöydille ja muille tasoille, kun niille ei oo päättäny omaa paikkaa. Erilaiset korit ja rasiat sopivat täydellisesti säilytykseen ja tavaroiden lajitteluun sekä lisäksi ovat kiinnostavia sisustuselementtejä. Mun työpöydällä on esimerkiksi musta rautainen häkkilaatikko, johon pistän aina mun päivittäin käytettävät tavarat, kuten esimerkiksi lompakon, silmälasit, ja harjan. Lisäksi siinä roikkuu myös säilytyskaapin lukko, joka muuten unohtuisi vuoden varmasti joka kerta kotiin, kun lähden salille. Korin takana säilytän mun koruja lasiastioissa, josta niitä on helppo käyttää. Hopeisessa rasiassa on mun ponnarit ja valkoisesta kangaskorista löytyy mun tietsikan laturi ja kuulokkeet. Peilin edessä on vielä pieni lasinen rasia hiluille, joita jää usein takkien taskuihin pyörimään.

Somistaminen:

Sisustaminen ja somistaminen tuo yleisilmeeseen kaikkein merkittävimmän eron. Mä halusin pitää pöydän värimaailman melko vahvasti mustassa ja valkosessa, mikä on helppo keino selkeyteen. Lisäsin kuitenkin mun flamingo penaalin väripilkuksi tietsikan viereen. Mun aikasempi pöytälamppu oli ehkä turhan suuri ja rauhattoman näköinen, joten vaihdoin sen pienempään. Lisäksi laitoin tuoksukynttilän viereen pienen kaktuksen ja lisäsin keittiöstä löydettyyn lasipulloon tekokasvin tuomaan väriä.

M.o.

Back To Top