skip to Main Content

Katkarapu-avokado salaatti

Hellou!

Tämä resepti sopii niin lounaaksi kuin hienompaan tilaisuuteen esimerkiksi alku- tai pääruuaksi. Esimerkiksi mummoni tekee tätä papalleni joka uusivuosi hääpäivän kunniaksi. Salaatissa on runsaasti makua ja sen valmistaminen vie alle puoli tuntia.

Tarvittavat ainekset neljän hengen salaattiin:

Katkarapuja pussillinen

2 avokadoa

Punasipuli

Lime

katkarapuihin: n. 1/3 tl suolaa ja pippuria sekä oman maun mukaan chiliä

Salaattiin: ripaus suolaa ja pippuria

Kirsikkatomaatteja, kurkkua, salaattia, babypinaattia ja rucolaa.

Valmistaminen:

Aloitin salaatin valmistamisen paistamalla pannulla katkaravut, jotka maustoin limellä, pippurilla, suolalla ja chilillä. Katkaravut eivät tarvitse mitään omaa kastiketta, sillä niistä lähtee nestettä paistamalla, joka sopii täydellisesti salaatin joukkoon. Laita salaatti, pilkotut kirsikkatomaatit ja kurkku, rucola, babypinaatti ja punasipulirenkaat isoon kulhoon ja lisää joukkoon katkaravut liemineen. Ripottele päälle kevyesti sormisuolaa ja pippuria. Mainitsin aiemmin ettei salaatti välttämättä tarvitse mitään muita salaatinkastikkeita, mut koska oon hulluna niihin, niin lisäsin chili-tomaatti -kastiketta sekä balsamicoa :).

Salaatin voi tarjoilla sellaisenaan. Se sopii myös täydellisesti lisukkeeksi esimerkiksi tomaattikeiton kanssa. Resepti käy myös tosi hyvin joulupöytään, vaikka rapealle suurelle paahtoleivälle ladottuna.

Vinkki:

Aika moni tän vinkin onkin jo kuullut, mut mä sain tietää tästä vasta abaut vuos sitten, joten ehkä tää on jollekkin vielä uus asia. Elikkä miten tiedät, onko avokado kypsä?

Jos avokadon päässä oleva ”nyppylä” irtoaa helposti ja sen alla näkyy vihreää, avokado on kypsä.

Jos nyppylän alla näkyy ruskeaa, avokado saattaa olla ylikypsä ja laikukas.

Jos taas nyppylä ei irtoa ollenkaan, avokado on raaka.

M.o.

Back To Top